Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Το καρφί στο τένις (Overhead smash)

Η κίνηση του smash είναι σχεδόν ίδια με την κίνηση ενός δυνατού service. Διαφέρει από αυτό στη φάση προετοιμασίας, γιατί η ρακέτα οδηγείται γρηγορότερα και από την συντομότερη διαδρομή πίσω στην θηλιά κι όχι τόσο χαμηλά όσο στο σερβίς.
Η σημαντικότερη όμως διαφορά είναι ο βηματισμός, δηλαδή ο παίκτης πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα προς την μπάλα, έτσι ώστε να έρθει στην ιδανική θέση κάτω από αυτή για την εκτέλεση του χτυπήματος.
Το θέαμα που προσφέρει ένα smash, αρχίζει, όταν η κεφαλή της ρακέτας συντρίβει

Ο ρόλος του ελευθέρου χεριού στο τένις

Πολύ σημαντική είναι η χρησιμοποίηση του ελευθέρου αριστερού χεριού στο πιάσιμο της ρακέτας, για τον δεξιόχειρα και η χρησιμοποίηση του ελεύθερου δεξιού χεριού στο πιάσιμο της ρακέτας, για τον αριστερόχειρα.

Αυτό το χέρι δίνει το ιδανικό πιάσιμο για το forehand, για το backhand, για το smash και όλα τα είδη των χτυπημάτων.

1. Ανάμεσα στα χτυπήματα πρέπει να πιάνεις την ρακέτα με το ελεύθερο χέρι (το μη ισχυρό) από τον κορμό, δηλαδή από τον λαιμό της ρακέτας.

2. Χρησιμοποίησε αυτό, το μη ισχυρό χέρι, για να υποβαστάζεις την ρακέτα και για να κάνεις μερικές μικρές προσαρμογές στο πιάσιμο με το κυρίαρχο χέρι.

3. Χρησιμοποίησε το μη ισχυρό χέρι, για να

H φαρμακευτική μπάλα στο τένις

Η φαρμακευτική μπάλα λειτουργεί σαν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στο να εκπαιδεύει έναν παίκτη του τένις. Το τένις απαιτεί δύναμη και ισχύ σε πολλές αιωρήσεις υπό πολλές γωνίες, επειδή ο παίκτης κάνει δυναμικά/εκρηκτικά σύντομα ξεσπάσματα.
 Για ασκήσεις με την φαρμακευτική μπάλα χρειάζεσαι στην αρχή μόνο μια φαρμακευτική μπάλα και ένα στερεό τοίχο με επίπεδη επιφάνεια ή και έναν συμπαίκτη.

Έως 13 ετών οι παίκτες χρησιμοποιούν φαρμακευτική μπάλα βάρους του
ενός (1) κιλού
Από 13 έως 16 ετών χρησιμοποιούν φαρμακευτική μπάλα βάρους