Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Βελτίωσε όλα τα χτυπήματα στο τένις

Η ανθρώπινη φύση είναι συχνά ανθεκτική για να κάνει τις αλλαγές, αλλά όταν κάνουμε αλλαγές θα διαταράξει την ριζωμένη μνήμην των μυών. Η μνήμη των μυών είναι σημαντική στο τένις, γιατί ενυπάρχει ο εικονικός υπολογιστής του εγκεφάλου που λέει στο σώμα τι να κάνει και με ποιο τρόπο να εκτελέσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Για να παίξεις καλύτερο τένις, απαιτείται συχνά να κάνεις μια αλλαγή στις τρέχουσες συνήθειές σου.
Αυτό μπορεί να σημαίνει να θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στα χτυπήματα εδάφους, στο footwork σου ή ακόμα και την ψυχολογία σου όταν παίζεις παιχνίδι. Αυτή η πράξη της λήψης των αλλαγών, είναι σχεδόν σαν να αλλάζεις την χημεία μέσα στον εγκέφαλό σου.
Η μαθησιακή διαδικασία μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία
Πρέπει να κάνεις πρακτική εξάσκηση, η οποία είναι απαραίτητη για να παίξεις καλύτερο τένις. Η διαδικασία μάθησης στο τένις είναι σπάνια ένας εύκολος στόχος. Κάνοντας αλλαγές για να παίξεις καλύτερο τένις δεν σημαίνει ότι θα έχεις πάντα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρξουν πολλά εμπόδια στην πορεία σου για να την επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφαίρεσε τις κακές συνήθειες και φρόντισε να τις αντικαταστήσεις όλες με σωστά χτυπήματα αποφασιστικής σημασίας για την μακροπρόθεσμη επιτυχία σου στο τένις

Οι προσαρμογές αυτές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στον εγκέφαλό σου από την πρώτη στιγμή. Οι παλιές συνήθειες της τεχνικής σου, στο τένις, μπορεί να είναι δύσκολο να τις αλλάξεις, επειδή είναι στο εσωτερικό του μητρώου του εγκεφάλου σου αποθηκευμένες για αρκετό καιρό. Ο εγκέφαλός σου, λέει ότι σε κάτι δεν αισθάνεται άνετα και είναι διστακτικός να προσαρμοστεί στις νέες αλλαγές. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παίξεις καλύτερο τένις είναι να εξασκηθείς στις σωστές μεθόδους ξανά και ξανά, για να τελικά ξεπεράσεις τελικά όλες τις κακές συνήθειες. Η νέα τεχνική τένις θα προκύψει τελικά, δίνοντάς σου καλύτερα αποτελέσματα μετά από πολλές ώρες εξάσκησης.

Η λύση για να παίξεις καλύτερο τένις είναι η αποτελεσματική προπόνηση
Μόνο ή συχνή, επίμονη κι επίπονη εξάσκηση την οποία θα κάνεις θα μπορεί να σου δώσει τα καλά αποτελέσματα για να γίνεις καλύτερος παίκτης στο τένις. Αν κάνεις βιαστική πρακτική εξάσκηση λίγες ώρες και χωρίς προκαθορισμένο στόχο είναι δύσκολο να βελτιωθείς. Οι παίκτες του τένις σε όλα τα επίπεδα πέφτουν στην παγίδα της απλής εξάσκηση ή παίζοντας παιχνίδια με φίλους, χωρίς ένα καθορισμένο αποτέλεσμα στο μυαλό τους. Ένας παίκτης του τένις μπορεί να εξασκείται λίγο ή με λανθασμένο τρόπο κάθε μέρα και να είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο και δεν μπορεί να παίξει καλύτερο τένις, επειδή κάνει τα ίδια λάθη και έχει τις ίδιες κακές συνήθειες/κινήσεις. Ο μόνος τρόπος για να παίξει καλύτερο τένις είναι μέσω της επιμόνου και συνεχούς εξάσκησης, για να παρουσιάσει μια ορατή και πραγματική βελτίωση.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μία τακτική για να κερδίζεις στο τένις: Βρες το αδύνατο σημείο του αντιπάλου

Από το ζέσταμα κιόλας έχεις καταλάβει πως ο αντίπαλος έχει ασταθές backhand
Τεστάρισε από νωρίς στο ματς τη σταθερότητα του αντιπάλου από την αριστερή πλευρά (αν είναι δεξιόχειρας) χτυπώντας 80%+ από τις μπάλες σου εκεί. 
Κάποια στιγμή ο αντίπαλος θα κάνει λάθος ή θα βρεις την ευκαιρία λόγω ρηχής μπάλας να χτυπήσεις την μπάλα στην ανοιχτή δεξιά πλευρά και (προαιρετικά) να ανέβεις στο φιλέ για να τελειώσεις τον πόντο.