Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μάθε να παίζεις τένις όπως οι επαγγελματίες

Μαθήματα τένις για αρχάριους και προχωρημένους σε πολύ λογικές τιμές. 
  • Ειδικά επιστημονικά και σύγχρονα προγράμματα για παίκτες αγωνιστικής (αποκλείονται οι ξερόλες παίκτες ή γονείς). 
  • Θεωρητικά μαθήματα και tests δεξιότητας, αντίληψης. 
  • Προγράμματα από την ηλικία των 4 ετών! 
Cardio tennis για ενήλικες που θέλουν φυσική ευεξία. Η καλύτερη δυνατή μάθηση του τένις θα γίνει σε μικρό σχετικό διάστημα. Στον αρχάριο προσφέρεται η δυνατότητα να γνωρίσει τους κανόνες του τένις, ενώ ο έμπειρος παίκτης θα κατατοπιστεί καλύτερα.

Το τένις είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, που
φέρνει στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία των ανθρώπων, ασχέτως από πού προέρχονται.

Η φιλοσοφία του αθλήματος δεν είναι άλλη από «παρέα, άθληση, δράση, σκέψη, μυαλό, κίνηση». Όταν το μάθεις σωστά και το παίξεις, θα σε συναρπάσει και θα το αγαπήσεις! 

Όλα τα χτυπήματα θα παρουσιαστούν ξεχωριστά και με λεπτομέρειες. Επειδή κάθε βολή αναλύεται σε στάδια, ο αρχάριος αλλά κι ο μεσαίου επιπέδου παίκτης θα μάθει σωστά την κίνηση προς την μπάλα, το κράτημα της ρακέτας, την επιλογή της κατάλληλης στάσης σώματος, την προετοιμασία, την αιώρηση της ρακέτας και την τελική κίνησή της (την ολοκλήρωση του χτυπήματος).

Θα ενημερωθεί επίσης για τον σύγχρονο εξοπλισμό, τους κανονισμούς, τα χτυπήματα, την στρατηγική, τις τακτικές στο μονό και στο διπλό παιχνίδι, την προσαρμογή στον αγώνα, το παιχνίδι απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους, τον τρόπο προσαρμογής του παιχνιδιού σε διαφορετικές επιφάνειες γηπέδου και ακραίες θερμοκρασίες, τις οδηγίες για την προθέρμανση και την αποθεραπεία, τους σχετικούς με το τένις τραυματισμούς και την αντιμετώπισή τους και θα πάρει πάρα πολλές άλλες - σχετικές με το άθλημα - πληροφορίες.


Μέσα από αυτές τις λεπτομέρειες θα βρει το στυλ, που του ταιριάζει, στο δικό του επίπεδο παιχνιδιού, το σώμα του και την νοοτροπία του. Θα αποκτήσει την πλήρη γνώση για το πώς, πότε και γιατί θα χρησιμοποιεί κάποια συγκεκριμένα χτυπήματα. Όλα τα χτυπήματα θα μπορεί να τα βάλει σε ένα πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει την συνολική στρατηγική του αγώνα και την τακτική του, από πόντο σε πόντο.

Για να παίξουμε τένις ξεκινάμε και μαθαίνουμε όλη την βασική τεχνική του και μετά ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι. Απαιτούνται όμως ώρες, ημέρες και χρόνια σκληρής εργασίας με υπεύθυνο προγραμματισμό, έλεγχο, αξιολόγηση και ρεαλιστικούς στόχους, για να βοηθηθεί ο κάθε παίκτης να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Ο κάθε παίκτης του τένις πρέπει να μπει σε ένα προπονητικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα αναπτύξει την πλήρη δυνατότητά του σε κάθε επίπεδο.

Είναι γεγονός, ότι η επιτυχία έρχεται με την σωστή μάθηση και τις πολλές επαναλήψεις                             

Με λίγα λόγια χρειάζονται πολλές επαναλήψεις στην προπόνηση, διότι ο χρόνος της προπόνησης του 99,999% γίνεται για το ….0,001% του χρόνου του παίκτη!!

Οδηγίες για πρωτάρηδες

Το τένις είναι ένα άθλημα που δίνει την δυνατότητα σε όλους, ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας, να προπονηθούν. Αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με αυτό το άθλημα και θέλετε να μάθετε τα απαραίτητα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιο δάσκαλο του τένις, έτσι ώστε να έχετε την σωστή καθοδήγηση και να μάθετε τα βασικά. Η επίβλεψη που θα έχετε από τον δάσκαλο θεωρείται απαραίτητη για την εκμάθηση της σωστής τεχνικής, τακτικής, στρατηγικής και ψυχολογίας του τένις, αλλά και την αποφυγή τραυματισμών, που είναι το κυριότερο!

Πότε μπορεί να αρχίσω;                                                                                    
Άρχισε από αύριο, διότι για την κάθε ημέρα που θα χάνεις, θα μετανιώσεις αργότερα.

Πώς μπορώ να αρχίσω;                                                                                          
Φυσικά δεν θα πρέπει καν να σκεφτείς ότι θα μάθεις μόνος σου τένις. Δεν συνιστάται η αυτοδίδακτη μέθοδος. Ή θα πρέπει να ξεκινήσεις με κάποιον φίλο σου, που έχει κάποια «τενιστική παιδεία» ή θα πρέπει να παρακολουθήσεις μαθήματα από ένα καλό προπονητή.

Πού μπορώ να αρχίσω;                                                                                      
Καλό είναι να γίνεις μέλος ενός συλλόγου, μόλις βρεις την ευκαιρία. Εκεί θα μπορείς να κάνεις ατομική και ομαδική προπόνηση. Εκεί θα γνωρίσεις και τους πρώτους συμπαίκτες σου.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να παίζω τένις;                                                                 
Το τένις είναι ένα παιχνίδι, με το οποίο μπορεί κάποιος να ασχοληθεί από τα 5 μέχρι τα 70 ή ακόμη και τα 80 του χρόνια, χωρίς να εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των αντιπάλων.
Είναι ένα παιχνίδι, μέσω του οποίου μπορούμε να αυξήσουμε τουλάχιστον την ταχύτητα, την αντοχή και τη δύναμη, τα 3 δηλαδή βασικά στοιχεία της φυσικής κατάστασης.

Τα οφέλη από το τένις
Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το τένις είναι υγιές και με τους λιγότερους τραυματισμούς άθλημα για παιδιά, είναι άθλημα για όλες τις ηλικίες και καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό     
                           
Εκτός όλων των προαναφερθέντων συνδυάζει την φυσική άσκηση ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία, πράγμα που ελκύει συνεχώς όλο και περισσότερα παιδιά στο τένις παγκοσμίως.
Ασφαλώς υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τένις ψυχαγωγικού επιπέδου και του αγωνιστικού  επιπέδου. Τα περισσότερα ατομικά αθλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο καλλιεργούν την σκληρή προσπάθεια, την διαχείριση του άγχους, την λειτουργία υπό πίεση και την συναισθηματική ισορροπία. Αρκετές φορές το αγωνιστικό τένις επιφυλάσσει δύσκολες συνθήκες για τα παιδιά και συγχρόνως και για τους γονείς λόγω των νέων  συνθηκών, που έχουν να αντιμετωπίσουν, ειδικά για τους γονείς αρκετές φορές είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, όταν οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ εμπειρία σε παρόμοιες καταστάσεις.
Το τένις είναι ένα άθλημα αγαπητό από πολλούς και προσφέρει σημαντικότατα ψυχοσωματικά οφέλη για την υγεία μας:

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία
Βοηθά στο κάψιμο του λίπους και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και διατηρεί υψηλά επίπεδα ενέργειας. Δεδομένου ότι είναι ένα άθλημα υψηλής έντασης, βοηθά τη καρδιά να αντλεί το αίμα πιο αποτελεσματικά.

Αυξάνει την αντοχή του σώματος
Είναι ένα άθλημα που απασχολεί πολλούς μυς και απαιτεί κίνηση και προσπάθεια. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη δύναμη των χεριών και των ποδιών. Η αυξημένη δραστηριότητα που απαιτεί το άθλημα αυτό, οδηγεί σε ισχυρότερα οστά και τονωμένους μυς.

Βελτιώνει το γενικό συντονισμό του σώματος
Είναι πράγματι ένα άθλημα που δραστηριοποιεί πολλά μέρη του σώματος με το σωστό συντονισμό. Όταν παίζεις τένις πρέπει να λάβεις θέση και στη συνέχεια να ρυθμίσεις το ανώτερο μέρος του σώματος και τα πόδια σου και να μεταφέρεις το σωματικό βάρος σου έτσι ώστε να χτυπήσεις τη μπάλα με επιτυχία. Αυτό αυξάνει τα αντανακλαστικά σου και την αντίδρασή σου.

Αυξάνει την ελαστικότητα
Το τένις περιλαμβάνει διαρκή κίνηση, που οδηγεί σε ευελιξία και μεγαλύτερη ευκαμψία του σώματος.

Είναι εξαιρετικά αποδοτικό για την απώλεια βάρους
Το τένις είναι ιδανικό για κάποιον που βαριέται να πάει στο γυμναστήριο και θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η τακτική άσκηση ενός αθλήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσει κανείς ένα όμορφο σώμα. Το τένις βοηθά στην καύση του λίπους, στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας και στη διατήρηση της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα. Οι άνδρες μπορεί να κάψουν μέχρι και 560 θερμίδες την ώρα και οι γυναίκες έως 420 θερμίδες την ώρα.

Αναπτύσσει την πειθαρχία
Δε μπορείς να κάνεις τένις μία φορά το μήνα, αλλά θα πρέπει να ασκείσαι τακτικά. Αυτό σε κάνει πιο πειθαρχημένο στην προσέγγισή σου, ως προς την κατεύθυνση του παιχνιδιού. 

Βοηθά την πνευματική απόδοση και τη μνήμη. Είναι ένα παιχνίδι τακτικής και απαιτεί ανάπτυξη στρατηγικής
Με το τένις σχεδιάζεις και υλοποιείς στρατηγικές. Τη στρατηγική τη χρειάζεσαι στο παιχνίδι, όπως και την αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να αποκτήσεις. Ο τενίστας πρέπει να  είναι προσεκτικός, να διαβάζει την επόμενη κίνηση του αντιπάλου και συγχρόνως να σχεδιάζει τις δικές του. Θα μάθεις πώς να προβλέπεις τις κινήσεις του αντιπάλου και πώς να σχεδιάζεις τις δικές σου, πώς να λαμβάνεις ακριβείς αποφάσεις, να εκτιμάς τους κινδύνους και τις ευκαιρίες και να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου. Αυτά θα σε βοηθήσουν και στην καθημερινή σου ζωή.

 Με λίγα λόγια, το τένις βοηθά στη συγκέντρωση προσοχής, στη λήψη αποφάσεων και στην ανάπτυξη της πειθαρχίας και της ακρίβειας. Τα παιδιά ωριμάζουν ψυχοκινητικά και αποκτούν νέες κινητικές δεξιότητες με τη ρακέτα και την μπάλα, όπως την αίσθηση χώρου, την αίσθηση της μπάλας, τους τρόπους λαβής ρακέτας και μαθαίνουν τα βασικά χτυπήματα του τένις.

Διδάσκει
Το τένις σε διδάσκει να αγωνίζεσαι ισότιμα με τους αντιπάλους σου. Διδάσκει αξίες όπως την ομαδική συνεργασία, τη φιλία, την ανταγωνιστικότητα κ.ά. Παράλληλα, διδάσκει πώς να διαχειριστεί κανείς το άγχος αποτελεσματικά.

Αυξάνει την κοινωνικότητα
Είναι ακόμη ένα ομαδικό παιχνίδι. Θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους μέσω της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας στο γήπεδο. Αυτό θα αναπτύξει τις κοινωνικές σου δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή σου.

Καταπολεμά τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική πίεση
Είναι παιχνίδι για όλη τη ζωή σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι ασφαλές με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του τένις είναι ότι το παιχνίδι μπορεί να είναι και ψυχαγωγία. Μπορεί να χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και επιμέλεια μέχρι να μάθεις, αλλά τα μαθήματα, η πρακτική και η επιμονή, θα ανταποδώσουν γρήγορα την προσπάθειά σου. Είναι η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν ανεβάζεις σφυγμούς, η χαρά όταν κερδίζεις τον πόντο.  Σε ακολουθεί και έξω από το γήπεδο. Στη παρέα μετά το παιχνίδι. στη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, στο άδειασμα του νου από τις έννοιες, μόλις πιάσεις τη ρακέτα. Σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Είναι πια μέρος του εαυτού σου.

Ενδυναμώνει τα οστά και τονώνει τους μυς.

Είναι ένα άθλημα που απαιτεί δύναμη, ταχύτητα και αντοχή. Αυτό αυξάνει τη δύναμη των χεριών και των ποδιών.


Καλό είναι, λοιπόν, να εμπιστευτείτε, ειδικά στα πρώτα σας βήματα, έναν σύγχρονο και έμπειρο προπονητή τένις, ο οποίος θα σας διδάξει την τεχνική που απαιτείται, για να παίξετε σωστά και να αποφύγουτε τραυματισμούς.