Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Επιλογή ρακέτας Beach Tennis

Χρησιμοποιήστε το στυλ παιχνιδιού σας για να διαλέξετε τη σωστή ρακέτα του Beach Tennis.

Είτε είστε αρχάριος ή προχωρημένος παίκτης η αγορά της ρακέτας είναι μια μεγάλη επένδυση για την εξέλιξη του παιχνιδιού σας. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να διαλέξετε σωστά την ρακέτας σας.

1. Μήκος ρακέτας: Το μέγιστο μήκος που επιτρέπεται να έχει μια ρακέτα του beah tennis σύμφωνα με τους κανονισμούς της ITF είναι 50cm. Κατά κανόνα οι πιο μακριές ρακέτες βοηθούν στο σέρβις, και στο ότι ο παίκτης αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά η μικρότερη ρακέτα είναι πιο εύκολη στο χειρισμό της, ειδικά για γυναίκες και παιδιά.

2. Το ζύγισμα της ρακέτας: Σε γενικές γραμμές αυτό που ισχύει είναι ότι οι ρακέτες με το βάρος μπροστά (head heavy) δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα στην μπάλα, ενώ οι ρακέτες με το βάρος πίσω (head light) προσφέρουν καλύτερο χειρισμό.

3. Υλικό κατασκευής: Ο πιο σημαντικός παράγοντας στη ρακέτα είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη. Οι ιδιότητες της ρακέτας, όπως η ευελιξία, το βάρος της κ.τ.λ. εξαρτώνται από τι είναι φτιαγμένη εξωτερικά και εσωτερικά η ρακέτα. Το εξωτερικό της ρακέτας είναι συνήθως Γραφίτης, Fiberglass καθώς και διάφορα κράματα Τιτανίου και Kevlar. Το εσωτερικό υλικό της ρακέτας, συνήθως πεπιεσμένος αφρός, είναι εξίσου σημαντικό όσο και και το εξωτερικό, ειδικά για την ευελιξία και την δύναμη στο χτύπημα σας.

4. Ελαστικότητα ρακέτας: Η ελαστικότητα της ρακέτας εξαρτάται κυρίως από το υλικό γεμίσματος της κεφαλής της ρακέτας. Αυτό το υλικό σε συνδυασμό με το υλικό της επιφάνειας της ρακέτας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δύναμη αλλά και την ελαστικότητα της ρακέτας. Ρακέτες με μεγαλύτερη ελαστικότητα κατά κανόνα δίνουν στη μπάλα περισσότερη ενέργεια κατά την επαφή, μιας και η μπάλα παραμένει περισσότερη ώρα κατά την επαφή επάνω στην ρακέτα, εις βάρος όμως του ελέγχου της μπάλας. Από την άλλη οι πιο σκληρές ρακέτες απορροφούν την ενεργεία της μπάλας προσφέροντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο στα χτυπήματα σας. Ένα αμυντικό στυλ παιχνιδιού είναι πιο εύκολο με μια σκληρή ρακέτα.

5. Βάρος ρακέτας: Το βάρος των ρακετών beach tennis συνήθως είναι μεταξύ των 330g και 360g. Οι πιο βαριές ρακέτες είναι πιο σταθερές, πιο δυνατές και μεταφέρουν λιγότερους κραδασμούς στο χέρι. Οι πιο ελαφριές ρακέτες είναι πιο εύκολες στον χειρισμό, και επιτρέπουν στον παίκτη να προετοιμαστεί πιο γρήγορα για το χτύπημα. Το χαρακτηριστικό του βάρους είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για κάθε παίκτη. Οι ιδιότητες της ρακέτας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το βάρος και το ζύγισμα τους. Οι πιο βαριές ρακέτες είναι για δυνατότερα και πιο ακριβή χτυπήματα, ενώ οι πιο ελαφριές ρακέτες είναι πιο άνετες και για αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

Οι πιο αρχάριοι παίκτες συνήθως επιλεγούν ελαφρύτερες ρακέτες για περισσότερη άνεση, ενώ οι πιο προχωρημένοι παίκτες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν μεσαίου βάρους ή βαριές ρακέτες.


Δείτε που μπορείτε να παίξετε beach tennis

1. Το 1ο κλειστό γήπεδο beach tennis στην Ελλάδα μπορείτε να το βρείτε στις Κλειστές Εγκαταστάσεις του Φιλαθλητικού Συλλόγου Λαμίας Περιοχή Έκθεση Λαμίας.

2. PlayPark, Περιοχή Αγία Βαρβάρα, Λαμία

3. Bojo Summer Club, Παραλία Ραχών Φθιώτιδας

4. Blanco Beach Bar, Λιβανάτες Φθιώτιδας

5. Όμιλος Αντσισφαίρισης Χολαργού, Χολαργός Αττική

6. Ξάνθη - Το 2ο κλειστό γήπεδο beach tennis (1o για την Βόρειο Ελλάδα) στην Βιομηχανική Περιοχή της Ξάνθης.

7. Anima Club - Ανάβυσσος, Αττική

8. Atlantis Sports Club - Παλλήνη, Αττική

9. Sand & Sports (Αθήνα - Παραλία Αγίου Κοσμά δίπλα από το Club Ακρωτήρι)

10. Στο Μούλκι-Αιάντειο στην Σαλαμίνα κοντά στο Lidl (νέο)

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μάθε να παίζεις τένις όπως οι επαγγελματίες

Μαθήματα τένις για αρχάριους και προχωρημένους σε πολύ λογικές τιμές. 
  • Ειδικά επιστημονικά και σύγχρονα προγράμματα για παίκτες αγωνιστικής (αποκλείονται οι ξερόλες παίκτες ή γονείς). 
  • Θεωρητικά μαθήματα και tests δεξιότητας, αντίληψης. 
  • Προγράμματα από την ηλικία των 4 ετών! 
Cardio tennis για ενήλικες που θέλουν φυσική ευεξία. Η καλύτερη δυνατή μάθηση του τένις θα γίνει σε μικρό σχετικό διάστημα. Στον αρχάριο προσφέρεται η δυνατότητα να γνωρίσει τους κανόνες του τένις, ενώ ο έμπειρος παίκτης θα κατατοπιστεί καλύτερα.

Το τένις είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, που