Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Επιστολή ενός παιδιού παίκτη του τένις προς τους γονείς του

Εκ των πραγμάτων ώς προπονητής  τένις βλέπω πάντα τρελούς γονείς παικτών του τένις να συμπεριφέρονται περίεργα, όταν τα παιδιά τους παίζουν. Φωνάζουν ότι οι μπάλες μπάλες του αντιπάλου είναι έξω ή ότι του παιδιού τους η μπάλα ήταν μέσα κ.λ.π.

Γονείς, επιτέλους σταματείστε να φωνάζετε ασκόπως και με εκνευριστικό τρόπο την ώρα που παίζουν τα παιδιά σας.

Την περασμένη Κυριακή,  που κάθισα δίπλα σε κάποιους γονείς παικτών του τένις με έκαναν να φανταστώ, τι θα γινόταν αν το παιδί τους θα μπορούσε να μιλήσει πίσω σε αυτούς

Μαμά και μπαμπά,

Θέλω να σας πω 10 πράγματα:

1. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι το τένις είναι ένα από τα πιο άδικα αθλήματα; Εννοώ ερχόμαστε σε ένα τουρνουά και υπάρχει μόνο ένας νικητής μέσα από 32 άτομα. Η πιθανότητα μου είναι 1 στα 32. Κάντε τα μαθηματικά, παρακαλώ.

2. Στο τένις, η όλη έκβαση του αγώνα αποφασίζεται σε μερικά σημεία. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο εκνευριστικό είναι αυτό; Ναι είμαι νευρικός.

3. Η πίεση για να κερδίσω δεν προέρχεται από σας, αν θέλετε να κερδίσω. Προέρχεται από την επιθυμία μου να είμαι πρωτοπόρος. Και καμιά φωνή δική σας δεν θα προδικάσει την θετική για μένα έκβαση του αγώνα.

4. Είναι επιθυμία μου να διασκεδάσω, αλλά εσείς προσθέτετε πίεση για να κερδίσω και να μου αφαιρέσετε τη διασκέδαση. Τι είναι για μένα αυτό; Είναι ένα Σαββατοκύριακο χαράς και παιχνιδιού!

5. Είμαι ένα παιδί, θα κάνω εκατοντάδες ανόητα λάθη.

6. Δείτε την  στάση του σώματός μου και θα καταλάβετε ότι με πιέζετε και με κουράζετε ακόμη περισσότερο.

7. Αφού κερδίσω ή χάσω, μπορούμε απλά να μην μιλήσουμε μετά γι 'αυτό, διότι απλά το μόνο που ήθελα ήταν να παίξω.

8. Παρακαλώ να κατανοήσετε το σκορ στο τένις. Είναι το μόνο άθλημα στο οποίο μπορείς να πάρεις περισσότερους πόντους κι όμως στο τέλος να χάσεις. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε;

9. Θα με αναγκάσετε να κάνω περισσότερα σφάλματα αν με πιέζετε ή φωνάζετε.

10. Σ 'αγαπώ, αλλά σας παρακαλώ να καταλάβετε ότι αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι. Δεν είναι μια αντανάκλαση του εισοδήματός σας. Το να χάσω τον αγώνα είναι κάτι που δεν σας απαγορεύει να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Από εδώ και εμπρός αυτοί είναι οι κανόνες: Αν κερδίσω εγώ θα επιλέξω το σημείο όπου θα πάμε να φάμε. Αν χάσω θα το κάνετε εσείς. Αυτό είναι το μόνο που θέλω, και να περάσω το Σαββατοκύριακο μαζί σας.