Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η απόκτηση εκρηκτικότητας και ταχύτητας στο τένις για την αλλαγή κατεύθυνσης

Εκείνοι που ακολουθούν τη μέθοδό μου προπόνησης-κατάρτισης των καλών αθλητών του τένις θα ξέρουν ότι επιμένω σε μερικά πράγματα, όπως τα ισχία, την ενιαία δύναμη στα πόδια, τη σταθερότητα στον αστράγαλο, την ισορροπία και τη σταθερότητα.

Για να βελτιωθεί η ευκινησία σας, η  ταχύτητα και η δύναμη, θα πρέπει να έχετε καλή σταθερότητα. Αν δεν έχετε καλή ισορροπία και σταθερή βάση, εάν είστε σε θέση να μείνετε καλά ισορροπημένοι στη διάρκεια του αγώνα, σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια και βάζετε τον εαυτό σας σε ένα μεγάλο μειονέκτημα.

Σκεφτείτε πόση επιπλέον ενέργεια  χάνετε κάθε φορά που κάνετε κινήσεις υπό πίεση και δεν μπορείτε να ισορροπήσετε ή να σταθεροποιηθείτε αποτελεσματικά;
Για να είναι το σώμα σας σταθερό, οι αρθρώσεις σας θα πρέπει να έχουν καλή κινητικότητα. Για παράδειγμα, εάν το ισχίο ή ο αστράγαλο σας έχει κακή κινητικότητα, το γόνατό σας θα πρέπει να αυξήσει την κινητικότητα του για να αντισταθμίσει και για να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του που είναι η σταθεροποίηση του σώματος.

Η εκτέλεση ασκήσεων όπως «οι καταβάσεις του ποδιού σε ενιαίο βάθος» και οι «ενιαίες πλειομετρικές ασκήσεις ποδιού hop, με σταθεροποίηση» θα συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικότητας του αστραγάλου, τη σταθερότητα του ισχίου και έτσι θα υπερέχετε. 

Το αποτέλεσμα; Θάχετε καλύτερη εκρηκτικότητα και την ταχύτητα που χρειάζεστε για να αλλάζετε κατεύθυνση όποτε επιβάλλεται.