Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Για τους club players και social τένις εισάγεται ένα πιο γρήγορο format, με πιο σύντομους αγώνες και πόντους

Πρωτοπόροι οι Αυστραλοί, θέλουν να εισάγουν ένα πιο γρήγορο format στο τένις, με πιο σύντομους αγώνες και πόντους, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του τένις, τόσο στο νησί τους όσο και παγκοσμίως.

Για να βοηθήσουν στην προώθηση αυτού του εγχειρήματος, η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας θα διοργανώσει ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Λέιτον Χιούιτ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στην Qantas Credit Union Arena του Σίδνεϊ, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Australian Open στη Μελβούρνη (19/01).

Το γρήγορο format που θέλουν να εισάγουν οι Αυστραλοί, έχει τέσσερις διαφορετικούς κανόνες απ'ότι το παραδοσιακό παιχνίδι του τένις, χωρίς πλεονέκτημα, χωρίς lets, με tie break στο 3-3 games και το σετ ολοκληρώνεται στα 4 games.


"Η νέα αυτή μορφή, είναι μια αλλαγή που φέρνει επανάσταση στο τένις, ειδικά σε επίπεδο tennis club και κοινωνικού τένις" τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της Tennis Australia και διευθυντής των αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι.