Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Διατροφή κατά την διάρκεια του αγώνα στο τένις

Ένα break προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να λάβετε επιπλέον υδατάνθρακες και νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα, και βοηθά στην πρόληψη, ή τουλάχιστον καθυστέρηση της κόπωσης και της αφυδάτωσης, ενώ βοηθά στο να διατηρεί την ένταση της κίνησης, ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Προτείνονται για φαγητό και ποτό στο γήπεδο:
1. Ψυχρά υγρά σε κάθε break σε αντικατάσταση απώλειας υγρών και για να κατεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος.

2. Τα αθλητικά ποτά, που είναι χρήσιμα για την αντικατάσταση χαμένων αλάτων και για την παροχή ενέργειας.
3. Τροφές με μέτριο έως υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως οι υψηλές ενεργειακές μπάρες υδατανθράκων ή μη καφεϊνούχα τζελ ενέργειας που είναι χαμηλά σε λιπαρά και πρωτεΐνες αφομοιώνονται γρήγορα και είναι μια καλή πηγή γρήγορης ενέργεια (ΝΑTURAL ENERGY η μπάρα που αντικαθιστά όλα τα αμφιβόλου ποιότητος προϊόντα και δίνει άμεσα και με φυσικό τρόπο την ενέργεια που χρειάζεται ο αθλητής του τένις)
Αποφεύγετε στο γήπεδο:
1. Να αποφεύγετε τα ποτά τύπου κόλα ή άλλα μη αλκοολούχα ποτά: Αυτά περιέχουν συνήθως ένα μεγάλο ποσό ζάχαρης και καφεΐνης και μπορούν να λειτουργήσουν ως διουρητικό, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει παραγωγή υγρών σας και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αφυδάτωση.
2. Αποφύγετε τις μπανάνες: είναι πιο αργές στην αφομοίωση (χαμηλή βαθμολογία GI) και μειώνουν την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει τα απαραίτητα υγρά που πίνετε, και έτσι προκαλούν αφυδάτωση.
3. Αποφύγετε τα λιπαρά σνακ όπως σοκολάτα καραμέλα μπαρ: είναι αργά στο να αφομοιωθούν και θα καθίσουν στο στομάχι σας, προκαλώντας ένα αίσθημα πληρότητας και έτσι μειώνουν την απορρόφηση υγρών από το σώμα