Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η Κινητική Αλυσίδα στο τένις: Το κλειδί για τις πολύ καλά εκτελεσμένες βολές!


Τι είναι αυτό που κάνει εξαιρετικές τις βολές εδάφους στο τένις, εκτός από τις μέτρια εκτελεσμένες; Πώς κάποιος αδύνατος παίκτης μπορεί να χτυπήσει την μπάλα τόσο δυνατά όσο ορισμένοι από τους πολύ μεγαλύτερους και ισχυρότερους παίκτες του ΑΤP Tour; Η απάντηση βρίσκεται στην κινητική αλυσίδα.

Η δύναμη του τένις παράγεται μέσω όλων των διαφορετικών τμημάτων του σώματος που λειτουργούν μαζί ως κινητική αλυσίδα ή σύστημα σύνδεσης!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να δείτε πολλούς παίκτες στο γήπεδο τένις που δεν μπορούν να χτυπήσουν πολύ δυνατά την μπάλα.


Ένα ισχυρό χέρι από μόνο του δεν κάνει πολλά για σας από την άποψη της δύναμης. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης στις εκτελέσεις βολών εδάφους προέρχεται από το κάτω μέρος του σώματος!

Με αυτή την κινητική αλυσίδα, η ενέργεια αποθηκεύεται και μεταφέρεται από το ένα μέρος του σώματος στο επόμενο. Αυτή η ενέργεια συσσωρεύεται και μεταφέρεται στον βραχίονα του κυρίαρχου χεριού ακριβώς πριν την επαφή με την μπάλα. Οι μύες των επιμέρους τμημάτων του σώματος είναι προεντεταμένοι και στη συνέχεια απελευθερώνονται.

Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό σαν μια λαστιχένια ζώνη που τυλίγεται και ξετυλίγεται!

Αυτή η περιέλιξη και το ξετύλιγμα των επιμέρους τμημάτων του σώματος πρέπει στη συνέχεια να γίνει σε σωστή χρονική σειρά έτσι ώστε όλα τα τμήματα να συνεργάζονται άριστα. Αν αντιληφθείτε το πώς επιτυγχάνεται η κινητική αλυσίδα, θα είστε σε θέση να εκτελείτε βολές με δύναμη και με συνέπεια!